POZIV ZA VOLONTERE NA PANONIKA MTB KUP-u 24.09.2016. god.

JKP ”Pannonica” d.o.o. Tuzla sa Biciklističkim klubom ”Jedinstvo”-Tuzla i Biciklističkim savezom BiH organizuje sportsko-rekreativnu i turističku manifestaciju ŠKODA XC liga 3. Međunarodna brdsko-biciklistička utrka PANONIKA MTB KUP 2016-memorijal Avdo Šerak, u subotu 24.09.2016. godine sa početkom od 11:00 sati. Utrka se održava na lokalitetu parka Slana Banja i kompleksa slanih Panonskih jezera u Tuzli.

Ovim putem pozivamo sve zainteresovane (punoljetne) mladiće i djevojke da se prijave za VOLONTIRANJE na ovogodišnjem PANONIKA MTB KUP-u.

Volontiranje na PANONIKA MTB KUPU-u ti omogućava sticanje novih vještina i organizacionih sposobnosti, saradnju sa sportistima, ali i odličnu zabavu i druženja kojih ćeš se uvijek rado sjećati.

Neki od poslova koje bi moglao/la raditi kao volonter/volonterka su suđenje, pomoć u organizaciji, praćenje realizacije i učešće u aktivnostima Kup-a (kreativna i tehnička podrška) i ostalo… Pri tome si uvijek u društvu kolegica i kolega, sportista i sportstkinja, pa je ugodna atmosfera u radu zagarantovana!

Da bi postao/la volonter/volonterka ovogodišnjeg PANONIKA MTB KUP-a treba da imaš najmanje 18 godina i na e-mail panonikakup@gmail.com pošalješ slijedeće podatke:

      Lični podaci:

a) Ime i prezime

b) Datum rođenja

c) Mjesto prebivališta/stanovanja

d) Broj telefona

SA NAZNAKOM (SUBJECT): VOLONTER NA PANONIKA MTB KUP-u

     Odgovori na pitanja:

e) Govoriš li strani/e jezik/e i koji/e?

f) Imaš li prethodnih iskustava u volontiranju i na kojim aktivnostima?

 

Poziv za prijavu za volontiranje otvoren je do ponedjeljka 21. septembra 2016. godine (do 23:59), nakon čega ćeš biti obavješten/a o tvom angažmanu.

Broj angažmana je ograničen!

Pridruži nam se u ovogodišnjoj avanturi, volontiraj na ŠKODA XC liga 3. PANONIKA MTB KUP 2016 – budi dio PANONIKA MTB KUP  Tima 2016.!

Za više informacija možete nam se obratiti putem emaila: panonikakup@gmail.com ili pozvati na telefon 035/246-711.

O PROJEKTU PANONIKA MTB KUP

Zamisao projekta PANONIKA MTB KUP jeste kroz organizaciju međunarodne brdsko-biciklističke/mountbajk utrke ponuditi prirodni lokalitet parka Slana Banja i kompleks slanih Panonskih jezera kao turistički i rekreativno-sportski proizvod na tržištu u cilju bolje turističke i sportsko-rekreativne ponude kompleksa Panonskih jezera i grada Tuzle.

Od ove godine PANONIKA MTB KUP će biti memorijalnog karaktera i održavaće se u znak sjećanja na prerano preminulog tuzlanskog biciklistu, Avdu Šeraka, idejnog tvorca Panonika MTB Kupa. Avdo Šerak je bio jedan od najpoznatijih tuzlanskih biciklista, veteran MTB biciklizma, koji je svesrdno promovirao brdski MTB biciklizam u Tuzli, zbog čega je zajedno sa JKP ”Pannonica” d.o.o. i pokrenuo organizaciju Panonika kupa u aprilu 2014.

Projektom imamo namjeru da popularizujemo biciklistički sport u našem gradu, a naročito brdski biciklizam, te da okupimo što veći broj djece i omladine koja voze bicikl. Cilj projekta je i uticaj na zdravlje građana, te turizam i ekologiju u našem gradu. Realizacijom ovog projketa očistit če se postoječe staze na Slanoj Banji čime će se omogučiti njihovo veče i sigurnije korištenje kako za bicikliste tako i za svakodnevne šetaće.

Utrka kreće sa platoa Panonskih jezera, gdje će biti i centralno mjesto okupljanja svih učesnika utrke, te mjesto gdje će se poslije utrke dodijeliti nagrade i nastaviti sa druženjem i zabavnom. Ruta utrke je, planirana od Panonskih jezera ispod slanih slapova START, dalje biciklističkim stazama preko parka Slana Banja sa povratkom oko prvog i drugog Panonskog jezera i CILJ je opet na platou ispod slanih vodopada. Ukupna dužina kružne staze za utrku je 4 km. Sve staze će biti propisno obilježene kako to zahtijevaju pravila za organizaciju ovakvih vrsta MTB utrka.

Panonika.ba