SAOPŠTENJE ZA ZVANIČNI KRAJ LJETNE SEZONE 2023

Poštovani gosti Panonike,

Obzirom na znatno smanjenu posjetu i velike troškove održavanja i nadzora nad kompleksom slanih jezera u punom kapacitetu, odlukom  Uprave  JKP Pannonica d.o.o. Tuzla,  kompleks slanih  jezera Panonika zvanično završava Ljetnu sezonu 2023  u nedelju  17. septembra 2023. godine. Od ponedeljka 18.09.2023. godine,  kompleks Panonskih jezera  je otvoren za slobodan ulaz, šetnje i rekreaciju, ali ne i za kupanje,  obzirom da je završeno održavanje i  filtriranje jezerske vode kao i nadzor nad jezerima u punim kapacitetima.

Za proteklu ljetnu sezonu se može dati  ocjena  da je bila uspješna sa preko   360.000 posjeta, uzimajući u obzir i posjete gostiju sa sezonskim, mjesečnim i petodnevnim   ulaznicama (10.808  kom. ulaznica svih kategorija).  Ono što je najvažnije, ovogodišnja sezona, karakteristična po ekstremnim promjenama vremena,  protekla je  bez ijednog incidenta (sigurnosnog, zdravstvenog i ekološkog),   zadržani su i unaprijeđeni visoki standardi boravka naših gostiju, a nastavljen  je prošlogodišnji trend rasta broja gostiju iz drugih regija naše zemlje, susjednih i europskih zemalja.

Od ponedeljka 18.09.2023.godine, ulaz na Panoniku je slobodan, a posjete Sojeničkom naselju, Geološkoj postavci, Dječijem zabavnom parku kao i korištenje plažnog mobilijara (ležaljke, suncobrani),  naplaćuju se prema važećem cjenovniku (www.panonika.ba/cjenovnik).

JKP Pannonica d.o.o. Tuzla se zahvaljuje svojim dragim gostima na posjeti i poziva građane da svoje slobodno vrijeme provedu  i ove jeseni na tuzlanskoj Panonici.

JKP Pannonica d.o.o. Tuzla

Tuzla, 17.09.2023.godine.