SPORTSKI DAN/IZLET/ČAS NA PANONICI

     

Poštovani nastavnici i profesori osnovnih i srednjih škola ,

Održavanje sportskog dana, izleta ili nastave na otvorenom prostoru i čistom zraku u prelijepom ambijentu Panonskih jezera i Slane Banje,  velika je prednost za psihofizički razvoj djece u odnosu na zatvorene i zagušljive prostore sportskih dvorana i učionica. Kompleks slanih Panonskih jezera sa svojim sadržajima je idealno mjesto za održavanje sportskog dana/izleta ili časa u prirodi i pozivamo vas da u periodu do početka sezone kupanja ( 1.juni) sa svojim učenicima  provedete sadržajan dan na Panonici.   U našoj ponudi vas očekuje sljedeće:

Ugostiteljstvo:

  • restoran ”Panonski Lovac” na trećem Panonskom jezeru sa bogatom gastro ponudom i prelijepim enterijerom,   ljetna bašta „Slapovi“ na prvom jezeru Panonike

Sportsko-rekerativni tereni u krugu kompleksa:

  • otvoreni fitness centar sa 10 profesionalnih sprava,
  • kros staze oko jezera pogodne za trčanje/jogging/kros,
  • asfaltirane površine, pogodne za vožnju bicikla, rolanje, itd.
  • teren za odbojku na pijesku
  • dječiji zabavni park (uz doplatu).

Kultura-istorija:

  • Arheološki park-“Sojeničko-Neolitsko naselje”,
  • Muzej ”Geološka postavka Pannonica”.

Cjenovnik ponude po osobi (van ljetne sezone kupanja SEPTEMBAR-MAJ):

PONUDA                                SADRŽAJ PONUDE   CIJENA
          1. Mala porcija čevapa+ sok 0,2 dcl + obilazak Arheološkog Parka i Geološke postavke.    7 KM
          2. Hamburger + pomfrit + sok 0,2 dcl +  obilazak  Arheološkog Parka i Geološke postavke.    7 KM
          3. Pileći file + pomfrit + sok 0,2 dcl +  obilazak  Arheološkog Parka i Geološke postavke.    7 KM
          4. Samo obilazak Arheološkog Parka i Geološke postavke.    2 KM

BILO KOJU VARIJANTU DA ODABERETE, STOJIMO VAM NA USLUZI OKO DETALJNIJIH DOGOVORA (telefon 035 246 711)

Dječiji zabavni park ”Slana Banja” se nalazi uz samo Panonsko jezero, i pruža zabavu za djecu od 3 do 14 godina. Ulazak u Dječiji zabavni park se naplaćuje po cijeni od 1 KM/dijete, roditelji/staratelj/nastavnik ne plaća.

U ovom neobičnom zabavištu, koje ima oko kilometar asfaltnih staza, instalirane su razne sprave za zabavu – tobogani, ljuljaške, klackalice, trampoline, kućice za igru i ”gusarski brod”, te niz drugih sprava za igru. Iz sigurnosnih razloga, oko sprava su podloge od tartan gume i piljevine za ublažavanje eventualnih padova, ali i klupe za odmor roditelja/nastavnika.

U sklopu Panonskog jezera su Arheološki park-“Sojeničko-Neolitsko naselje” i muzej ”Geološka postavka Pannonica” sa interesantnom pričom o kontinuitetu života sa najstarijom proizvodnjom soli na području Tuzle od preko 5.000 godina,   i pričom o spektakularnoj geološkoj prošlosti tuzlanskog područja gdje je u davnoj prošlosti postojalo Panonsko more.  Sojeničko naselje i Geološka postavka Pannonica predstavljaju kulturno-istorijsko naslijeđe grada Tuzle te kao takvo može izvrsno poslužiti u obrazovno-edukativne svrhe. Geološka postavka na multimedijalni način predstavlja spektakularnu geološku prošlost tuzlanskog kraja kroz pronađene fosilne ostatke morskih školjki i postavku raznih minerala i stijena.

Na jezeru postoji nekoliko sanitarnih čvorova koji se redovno održavaju, uz svakodnevnu higijensku kontrolu. Samo jezero je ograđeno i odvojeno od saobraćajnica tako da možete imati potpunu kontrolu nad vašim učenicima.

Na našoj web stranici www.panonika.ba i Facebook stranici ”Panonika Tuzla BiH, možete pogledati naše reference.

Više o Arheološkom parku – “Sojeničko-Neolitsko naselje” možete pogledati na web stranici: https://panonikasojenice.ba/.

Više o muzeju ”Geološka postavka Pannonica” možete pogledati na web stranici: https://panonika.ba/muzej-geoloska-postavka-pannonica/.

DOBRO DOŠLI !

JKP Pannonica d.o.o.Tuzla