„Sunce, ti i ja“ na Panonskim jezerima 14.7.'13.

Sunce je neophodno našoj koži, ali pretjerano izlaganje sunčevim zrakama može izazvati ozbiljne posljedice po zdravlje. Dermatolozi svakodnevno upozoravaju na oprez pri sunčanju, a kompanija DM je, u okviru kampanje „Djeca sunca“ otišla i korak dalje. Besplatan pregled kože nakon Sarajeva i Laktaša danas su iskoristili mnogi posjetioci Panonskih jezera.

„Ovo je druga godina kako organizujemo akciju pregleda kože „Sunce, ti i ja“ na kupalištima u BiH. Cilj nam je ukazati na važnost upotrebe krema za sunčanje kao oblika prevencije oboljenja kože, ali i na redovne preglede kože i mladeža. Sve je veći broj oboljelih od malignih melanoma i naše akcije su usmjerena upravo na njihovu prevenciju“, kazala je Alma Efendić, menadžer marketinga u DM kompaniji.

„Koža je najveći organ i najduže pamti nepravilnu njegu čak iz djetinjstva“, navela je prim. dr. Meliha Ahmetbašić, specijalista dermatovenerologije koja je vršila preglede.
Uz razgovor i pregled kod dermatologa, posjetiocima Panonskih jezera na usluzi su bile i brojne aktivnosti. Tako su najmlađi imali priliku da se druže sa klovnom i istraže svoje kreativne potencijale, dok je za ljubitelje aktivnog odmora organizovan fitnes u vodi.

Inače, u sklopu ove akcije, svim domovima za djecu bez roditeljskog staranja u našoj zemlji kompanija DM će donirati kreme za sunčanje.


* sa zahvalnošću preuzeto sa www.tuzlarije.net

Panonika.ba