Susret načelnika Imamovića i gospodina Cliffa Vaughsa na Panonici 9.5.2014.

U posjeti Tuzli, Panonskim jezerima i MK Geargrinder Tuzla ovih dana boravi gospodin Cliff Vaughs, aktivista za građanska prava, redatelj i strastveni zaljubljenik u motore, koji je zaslužan za dizajn poznatog “Easy Rider” motora, kao i za druge važne aspekte istoimenog filma. Vaughs je bio član Studentskog nenasilnog koordinacijskog odbora, učesnik u mnogim poznatim protestima i marševima protiv rasne segregacije i moto vožnjama za slobodu na Jugu Amerike tokom 1960-tih godina. Učestvovao je i fotografisao mnoge od legendarnih sukoba vezanih za građanska prava, te snimao dokumentarne filmove o jačanju Black Power pokreta na jugu Amerike.

Svoju prvu posjetu Tuzli gospodin Cliff Vaughs iskoristio je da se sastane sa načelnikom Općine Tuzla, Jasminom Imamovićem, sa namjerom da ga upozna sa razlogom njegovog boravka u našem gradu.

U razgovoru sa načelnikom Imamovićem gospodin Vaughs nije krio svoje oduševljenje zbog činjenice da se u našem gradu nalazi bista Martina Luthera Kinga, velikog humaniste i borca za ljudske slobode, sa kojim je Vaughs u svojoj mladosti sarađivao i od kojeg je učio o građanskim pravima.

Gospodin Vaughs će uskoro ponovo posjetiti naš grad, sa namjerom da dizajnira motore za svoje prijatelje i domaćine, članove MK Geargrinder iz Tuzle.

Panonika.ba