Svečano otvorena klizačka sezona 2015/2016 i gradsko Klizalište Panonika

U subotu 5.decembra 2015.g. u organizaciji JKP ‘’Pannonica’’ doo Tuzla i Grad-a Tuzla, svečano je otvoreno gradsko Klizalište Panonika na Trgu Slobode.

Klizalište u Tuzli je jedino u Tuzlanskom kantonu i kao takvo jedini vid zimske zdrave zabave kako za najmlađe tako i za starije ljubitelje zanimacije na ledenoj podlozi. Treba istaći i da je naš grad prvi u Bosni i Hercegovini ove godine dobio ledenu plohu. Novina je da je klizalište natkriveno što doprinosi atraktivnosti ovog prostora, ali i omogučava svakodnevno klizanje bez obzira na vremenske prilike.

Tim povodom, događaj u Tuzli uveličale su članice ženskog bh. hokejaškog tima i hokejaške ekipe ”Blue Bulls” iz Sarajeva koje su pred mnogobrojnom publikom odigrale revijalnu utakmicu.

U programu tokom otvaranja, publici se obratio selektor hokejaške reprezentacije BiH Anthony London koji je ohrabrio mlade ljude Tuzle da se bave ovim sportom koji ima brojne prednosti i razvija timski duh.

Publici se obratila i vrsna hokejašica Amra Požegija koja je pričala o specifičnostima ovog sporta.

Predsjednik hokejaškog saveza BiH Senad Zaimović izrazio je nadu da će ovakvih ledenih ploha, kakva je postavljena u Tuzli, biti što više u mnogim gradovima BiH, s obzirom da zimska klilma naše zemlje daje idealne uvjete za to. U znak zahvalnosti za podršku ledenim sportovima, Zaimović je  gradonačelniku Tuzle Jasminu Imamoviću poklonio dres reprezentacije BiH u hokeju na ledu.

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović je, otvarajući klizalište, zahvalio predstavnicima Hokejaškog saveza te istakao kako je ovo doprinos razvoju zimskih sportova u Tuzlanskom kantonu. Nakon toga, proglasio je klizačku sezonu sezonu 2015/2016 otvorenom.

Ove zime cijene usluga će ostati iste kao prošlogodišnje. Pa tako, u radnim danima za jedan sat klizanja sa iznajmljenim klizaljkama morat ćete izdvojiti tri KM, a sa vlastitim dvije KM. Ukoliko klizalište odlučite posjetiti u dane vikenda, cijena klizanja po satu sa iznajmljenim klizaljkama iznosi pet KM, a sa vlastitim tri KM.

Kao i svake godine i ove je planiran bogat zabavni program, a to su Božić na ledu, Dječija nova godina, škola osnova klizanja, „Ice Battle“-igre bez granica, maskenbal ”Klizibal”, DJ disco.

Klizalište će raditi svakim danom od 10h-22h, , s tim da je zadnja prodaja karata u 21 sat.

Sponzor Klizališta Panonika za zimsku sezonu 2015/2016 je renomirana tuzlanska kompanija ”Eko-život” d.o.o. .

 

Svečano otvaranje Klizališta Panonika kroz medije, kojima se ovom prilikom iskreno zahvaljujemo na podršci:

http://tuzlanski.ba/uz-hokejaske-zmajice-ples-i-zabavu-na-ledu-svecano-otvorena-klizacka-sezona-u-tuzli-video/

http://bhstring.net/tuzlauslikama/tuzlarije/viewnewnews.php?id=66833

http://www.radiosarajevo.ba/novost/209267/bh-hokejasice-otvorile-klizaliste-u-tuzli-video

http://tip.ba/2015/12/06/fotootvoreno-klizaliste-u-tuzli-pocele-zimske-carolije-na-ledu/

http://www.kameleon.ba/index.php/lifestyle/FOTO-Svecanim-programom-otvoreno-klizaliste

http://rtv7.ba/arhive/58733

https://www.youtube.com/watch?v=13RkLod3EaA

http://www.avaz.ba/clanak/208474/veceras-otvoreno-novo-klizaliste-u-tuzli?url=clanak%2F208474%2Fveceras-otvoreno-novo-klizaliste-u-tuzli