Tekst naše drage Duške Rebić objavljen u novini Glas TK

Poštovani građani i građanke, gosti Panonike, presnosimo vam tekst naše drage Duške Rebić objavljen u novini Glas TK pod nazivom ”Glas TK na otvaranju turističke sezone Panonskih jezera 2020”

Iako je otvaranje ljetne turističke sezone ove godine zakasnilo zbog epidemije coronavirusa Covid-19 zvanično je počela Ljetna sezona na Panonskim jezerima 26.juna 2020.

– Stekli su se svi uslovi za otvaranje ljetne sezone, nadležna ovlaštena služba izdala je certifkat o visokoj kvaliteti slane dezinfikovane vode u jezerima uz primjenu svih propisanih mjera i sprječavanju širenja Covid-1- istakao je Maid Porobić , direktor JKP Pannonica d.o.o Tuzla, te dodao: – Temperatura vode u jezerima i slanim slapovima je 26 stepeni, a salinitet je 35 gr/l. Spremni smo ispoštovati sve mjere preporuke Kriznog štaba, kako bi se kupači i gosti osjećali sigurno. Veličina Panonike je 75 hiljada kvadratnih metara, a vodene površine su veće od 25 hiljada metara. Tako možemo obezbijediti sigurnosnu razdaljinu i pružiti im sve uslove za dezinfekciju , pojasnio je direktor Porobić.

– Prema riječima gradonačelnika Tuzle, Jasmina Imamovića, Panonska jezera su važan faktor kvaliteta građana Tuzle, ali i ugostiteljima, hotelima i trgovinama u gradu za dalji razvoj , kazao je gradonačelnik Jasmin Imamović.

– Bez obzira na pandemiju coronavirusa u naredna dva mjeseca veliki broj gostiju je zainteresovan za ljetovanje na Panonskim jezerima, pa smo pokrenuli promotivnu kampanju „Ljetujte u Tuzli“ kako bi što više turista došlo u naš grad . Tako pomažemo našim ugostiteljima, hotelijerima i trgovinama – istakao je Edin Jahić, direktor Turističke zajednice Grada Tuzle.

Duška REBIĆ

Panonika.ba