U subotu svečano otvaranje sezone na Panonskim jezerima – koncert grupe Valentino

Iako je svečano otvaranje sezone na panonskim jezerima predviđeno za 22. juni, u danima iza nas kada je bilo toplo vrijeme, ova jezera već bilježe dobre rezultate. Kako navode iz Javnog komunalnog preduzeća Pannonica d.o.o. za desetak dana imali su posjetu 60 hiljada kupača.

Za 15 godina postojanja, najbolja sezona je bila 2017. godine, kada je tuzlanska jezera posjetilo 385 hiljada osoba, s čime se ponose ne samo u Pannonici nego i u Gradskoj upravi Tuzla.

”Pannonica je objekat koji je doprinio najviše razvoju Tuzle. Prvo jezero, drugo jezero, ne možeš zvati goste da ne riješiš redukcije vode, ne možeš bez turističkih trgova i to je objekat koji je promijenio način privređivanja u Tuzli. Pogledajte samo koliko je hotela napravljeno, na čelu sa hotelom od 100 miliona eura, koliko je srednjih, malih hotela, hostela, pojavio se i privatni smještaj”, kaže Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle.

U Pannonici očekuju ove godine nove rekorde, ukoliko im vremenske prilike budu išle na ruku. Svečano otvaranje ovogodišnje sezone koje je planirano u subotu, pratit će brojni sadržaji koji će biti dostupni posjetiocima.

”U subotu program svečanog otvaranja bit će u formi jedne sajamske manifestacije i večernjeg koncerta. Prognoza je dobra za taj 22., a Bingo je kompanija koja je objedinila sve naše dobavljače i koja će i sama učestvovati u tom sajamskom dijelu gdje ćemo naše goste počastiti određenim proizvodima”, ističe Maid Porobić, direktor JKP ”Pannonica” d.o.o..

Rukovodilac Marketing službe kompanije Bingo d.o.o. Tatjana Paunoski kaže da im je izuzetna čast biti dio ove priče otvaranja sezone već pet godina.

”Posebno nam je drago ove godine kada imamo izazova sa toplim danima, ali očekujemo da nećemo to odgoditi i da ćemo započeti zvanično ljeto”, kaže Paunoski.

Na manifestaciji će štandove imati i turističke zajednice grada i kantona, koje će posjetioce upoznavati sa turističkim destinacijama koje mogu posjetiti na lokalnom i kantonalnom nivou. Cjelokupnu svečanost upotpunit će večernji koncert grupe Valentino u ljetnoj bašti Vrtić na prvom panonskom jezeru.

”Doći će nas osam ljudi koji ćemo se gurat, pjevača i pjevačica po bini i nadam se da će tih par sati proteći u jednom opštem štimungu i pjevanju duboko u noć. Mi se jako radujemo naiskrenije”, navodi Zijo Rizvanbegović, frontmen grupe Valentino.

U Upravi Pannonice se nadaju da će ovaj dan proteći u najboljem redu, biti ispunjen kupačima i posjetiocima. Panonska jezera je inače u 15 godina postojanja posjetilo oko četiri miliona osoba, a 13 posto su strani turisti.

* tekst sa zahvalnošću preuzet od RTV Slon

Panonika.ba