Uspješno završena Škola Osnova Klizanja 2014

U četvrtak 23. januara 2014. godine uspješno je završena i ovogodišnja besplatna Škola Osnova Klizanja na Klizalištu Panonika. Školu je organizovala JKP “Pannonica” Tuzla uz podršku Općine Tuzla i BH Telecoma. Ovo je osma godina za redom održavanja besplatne Škole Osnova Klizanja i do sada je obučeno preko 2.500 klinaca.

Škola Osnova Klizanja se odvijala 4 puta sedmično od 6. do 23. januara od 10-12 sati, uz 450 prijavljenih klinaca. Na kraju školu je uspješno završilo, što znaći da su naučili osnove kako sigurno i pravilno klizati, ukupno 429 klinaca i klinceza.

Škola Osnova Klizanja na Klizalištu Panonika pohađala su i djeca iz JU “Naše Dijete” iz nekoliko njihovih obdaništa iz cijelog grada, te djeca iz obdaništa ”Aladin”. Uz intezivni ritam instruktora klizanja Adise, Amne, Tijane i Muhameda i veliki talenat naših malih, sada slobodno možemo reći klizačica i klizača, na kraju je večina njih klizala bez pridržavanja uz ogradu klizališta. A u to se možete uvjeriti u priloženim fotografijama.

Čestitamo malim klizačima i želimo im da nastave sa klizanjem na Klizalištu Panonika i dalje usavršavaju svoje klizačke sposobnosti. Ko zna možda se sljedeće godine neko od ovih malih talenata prijavi na Panonika ICE BATTLE i postane ICE BATTLE šampion za 2015. godinu.

Panonika.ba