Zvanično otvaranje ljetne sezone u srijedu 1.6.2022.godine

Poštovani gosti Panonike!
Obzirom na povoljne vremenske prognoze za predstojeći period, u srijedu 1.juna 2022.g. zvanično počinje ljetna sezona rada kompleksa slanih Panonskih jezera u Tuzli. Još prošle sedmice su završene dugotrajne velike pripreme za otvaranje ovogodišnje ljetnje sezone na sva tri jezera sa rezultatom ekološki potpuno uređenog prostora jezera i pogonski spremnim energetskim i filterskim postrojenjima. Nadležna ovlaštena institucija je izdala certifikat o visokoj kvaliteti slane vode u jezerima, čime su se stekli svi zakonski uslovi za otvaranje ovogodišnje ljetne sezone. I ove godine će Panonika zadržati i poboljšati dostignute visoke standarde ekološkog održavanja kompleksa, brige o sigurnosti gostiju, rekreacije, zabave i ugostiteljskih usluga.
Sezonskim, mjesečnim i sedmičnim ulaznicama nije ograničen dnevni broj ulazaka u kompleks jezera, a poslijepodnevna ulaznica se odnosi na period dana od 16:30 sati. Djeca do 2 godine starosti i invalidi 100% ne plaćaju ulaz. Prilikom prvog ulaska u kompleks, dozvoljeno je unošenje hrane i bezalkoholnih pića u plastičnoj ambalaži kao i plažnog mobilijara (suncobran, stolica, ležaljka). Prodaja ulaznica i ulazak na kompleks je do 19 sati. Radno vrijeme kompleksa Panonike tokom juna mjeseca je od 08h. do 20h. a tokom jula i augusta mjeseca jedan sat ranije i duže.
Svečano otvaranje ljetne sezone 2022 biće upriličeno od 10.do 12.juna 2022.godine cjelodnevnim zabavnim programima Pannonica&Bingo Summer Day https://www.facebook.com/events/415790377042346/?ref=newsfeed
i večernjim koncertima muzičkih grupa CRVENA JABUKA (petak 10.6.'22.) i HELEM NEJSE+MUHA (subota 11.6.'22.).
https://www.facebook.com/events/536440874798524
Sve dodatne informacije možete pronaći na našoj web stranici www.panonika.ba kao i na društvenoj mreži Facebook/Panonika Tuzla BiH . Svim našim dragim gostima iz BH i inostranstva želimo dobrodošlicu, ugodan boravak i odmor u Tuzli i na slanim Panonskim jezerima.
Osvježite svoja čula i zdravlje, dođite na Panoniku, plažu usred grada !!!
?DOBRO DOŠLI ?
JKP Pannonica d.o.o. Tuzla