2. Panonika Sport Fest 2017

Povodom 10. maja Međunarodnog dana fizičke aktivnosti, JKP ”Pannonica” doo-Tuzla će u nedjelju 14.05.2017. god. na kompleksu slanih Panonskih jezera u Tuzli realizovati 2.”Panonika Sport Fest-Tuzla 2017”. Zajedno s vama želimo da ovaj dan pretvorimo u najaktivniji i najzdraviji dan koji će, onima koji koji to žele, promjeniti stil života na bolje.

U toku ovog dana, zajedno sa Vama, planirane su razne promocije sportskih klubova i udruženja kroz prezentacije svog sporta, škola sporta, rekreacije, zatim edukacije o korištenju fitness sprava na otvorenom, edukacije o zdravoj ishrani i zdravom življenju, odbojka/fudbal na pijesku, mamutski šah, zabavno-muzički program i još puno toga.

Ukratko kompleks Panonskih jezera bi trebao poslužiti kao sajamski prostor za sve sportske organizacije i udruženja iz grada i šire, a Panonika će otvoriti svoja vrata i omogučiti besplatno korištenje sportskih terena na kompleksu.

Pozivamo vas da iskoristite ovaj dan i svoje aktivnosti približite i prezentirate velikom broju građana.

Učešće na 2.”Panonika Sport Fest-Tuzla 2017” je besplatno i bez ikakvih obaveza za učesnike/izlagače, a za sve blagovremeno prijavljene učesnike obezbijeđeni su štandovi (1 stol, 2 stolice, 1 suncobran) za izlaganje!

Ukoliko ste zainteresovani, molimo vas da nam se najkasnije do srijede 10.05.2017. god. javite na telefone 061/721-611 i 061/942-563 radnim danima od 9-15 sati ili na email: kontakt@panonika.ba kako bi zajednički dogovorili sve aktivnosti vezano za ovaj dan. Sve informacije o ovom događaju bit će dostupne i na našoj web stranici www.panonika.ba i oficijelnoj facebook stranici Panonika Tuzla BiH.

Potrebu za obilježavanjem ovog dana ukazali su podaci Svjetske zdravstvene organizacije, gde se navodi da je fizička neaktivnost jedan od glavnih faktora rizika koji doprinose velikoj smrtnosti i oboljevanju od masovnih nezaraznih bolesti. Svake godine najmanje 1,9 miliona ljudi širom svijeta umire od posljedica fizičke neaktivnosti. Najmanje 30 minuta redovne fizičke aktivnosti umjerenog intenziteta, 5 puta sedmično, smanjuje rizik od brojnih hroničnih bolesti. Da bi to spriječili naš zajednički zadatak je da teoretski i praktično utičemo na građanstvo da promijeni svoj dosadašnji način života, tj.da svoju neaktivnost promijene u aktivno stanje života.

U nadi da ćete prepoznati prednosti i dati vašu podršku 2. ”Panonika Sport Fest-u- Tuzla 2017” iskreno se nadamo i radujemo našoj zajedničkoj saradnji na promociji sporta, rekeracije i zdravog življenja.