Agan Ramić spasio iz vode utopljenika

Agan Ramić, zaposlenik Spasilačko-redarske službe na Panonici, u saradnji sa svojim kolegama, jučer 19.08.'13. god. na drugom jezeru Panonike brzom intervencijom uspješno pružio pomoć i spasio iz vode utopljenika M.A., rođenog 1992.godine, Gornja Lipnica.

Dvadeset jednogodišnjem mladiću je oko 13,40 h. pozlilo u vodi, te je u besvjesnom stanju licem prema vodi bespomoćno plutao sredinom drugog jezera i pored velikog broja kupača.

Brzom intervencijom Agana Ramića, koordiniranom i brzom reakcijom ostalih kolega i osoblja hitne pomoći koja je stalno prisutna na jezerima, spašen je mladi život. Sinoć su prijatelji roditelja M.A. na radnom mjestu posjetili Ivicu Kantora, koordinatora rada spasilačko-redarske službe i izrazili zahvalnost u ime porodice mladića za pruženu pomoć.

Jedna od najvažnijih poluga uspješnog rada i postavljenih standarda sigurnosti i brige o zdravlju gostiju kompleksa slanih jezera Panonika je pored Službe Hitne pomoći doma Zdravlja Tuzla, organizacija i rad Spasilačko –redarske službe koju za potrebe JKP ”Pannonica” d.o.o.-Tuzla radi firma ”Ski-Jet”-Tuzla koja upošljava 40 mladih tuzlaka, obučenih certificiranih za ovaj težak i odgovoran posao u uslovima velikog broja gostiju.

U ponedeljak 19.8.'13.g. je na Panonici tokom dana boravilo oko 9.500 gostiju, a jučerašnji događaj je osmo uspješno spašavanje iz vode od početka ovogodišnje ljetnje sezone.

UPRAVA JKP ”Pannonica” d.o.o.-Tuzla

Panonika.ba