CRVENA JABUKA-16.JUNI/ HELEM NEJSE+MUHA -17.JUNI

Poštovani gosti i ljubitelji Panonike, zbog najavljenog izuzetno lošeg vremena za predstojeći vikend (10.,11., i 12. juni) , Svečano otvaranje ljetne sezone 2022 u Tuzli, prolongirali smo za naredni vikend, u periodu od 16. do 19.juna 2022.godine.
CRVENA JABUKA / ČETVRTAK 16.juni 2022.g. od 20 h.
Ulaznice: predprodaja 12 KM (prvih 150 kom.), redovna cijena 15 KM,
HELEM NEJSE / MUHA / PETAK 17.juni 2022.g. od 20 h.
Ulaznice: predprodaja 8 KM (prvih 150 kom.), redovna cijena 10 KM,
ULAZNICA ZA OBA KONCERTA – 20 KM (Crvena Jabuka + Helem Nejse + Muha)
Prodaja ulaznica je na blagajnama sve tri ulazne kapije u Panoniku svaki dan od 08:00 -19:00 h. U slučaju da novi termin ne odgovara, kupljene ulaznice se mogu vratiti na blagajnama sve tri ulazne kapije u Panoniku.
Koncerti će se održati u predivnom ambijentu ljetne bašte VRTIĆ prvog jezera Panonike.
Powered by CARLSBERG !!!
Ovogodišnju ljetnu i koncertnu sezonu na Panonskim jezerima, otvorit će legendarna BH grupa CRVENA JABUKA, sarajevska pop rok grupa osnovana davne 1985 godine. Kao začetnici novog vala, i uz stalne promjene članova grupe, Crvena Jabuka niže velike uspjehe sve do današnjih dana. Bili su dio sarajevskog pokreta novog primitivizma koji je vladao početkom 80-ih. Iz originalne postave u grupi je ostao klavijaturist i pjevač Dražen Žerić “Žera”. Sa svojih 15 studijskih, 4 koncertna albuma i 5 kompilacija, Crvena Jabuka je ostavila dubok trag na BH i regionalnoj muzičkoj sceni.
HELEM NEJSE / MUHA / PETAK 17.juni 2022.g. od 20 h.
Helem Nejse – Hip Hop senzacija iz Sarajeva stiže u Tuzlu na svečano otvaranje ljetne turističke sezone u Tuzli!
Smijeh, ples i hitovi nastali u proteklih nekoliko godina vrhunskog zadavanja rima na bombastične muzičke podloge ono je što vas očekuje na svakom njihovom koncertu. Na njihovim nastupima se pleše, pjeva, smije, skače i luduje.
MUHA – Trap Rap Music
Nova mlada trap-rap muzičarka pod pseudonimom MUHA privlači pažnju domaće muzičke scene po svojim različitim stilovima, od drill-a do trap-a i boom bap-a i to na 4 različita jezika. Do nedavno je živela u Francuskoj te se preselila za Sarajevo, gde je nastavila sa studijama medicine. Pre manje od godinu dana je privukla pažnju publike sa Balkana sa prvim zvaničnim single-om “Komfortzona” koji je za kratko vreme dostigao preko 100 hiljada pregleda na Youtube-u. U Aprilu ove godine objavljuje svoj prvi EP pod nazivom “Identitet” za Bassivity Digital, a ubrzo zatim još nekoliko singlova: Albatros, Svejedno mi je, Oblik. Muha ima jedinstven stil i zanimljiv karakter koji će sigurno održati pažnju i provozati publiku uživo.
DOBRO DOŠLI !