Dječiji Zabavni Park “Slana Banja”, ponedjeljak 19.10.2020. god.

U okviru projekta „Unapređenje infrastrukture dječijeg zabavnog parka ”Slana banja”, sa posebnim aspektom na djecu sa invaliditetom“, JKP ”Pannonica” d.o.o. Tuzla je u dječijem zabavnom parku instalirala ljuljačku koja je prilagođena i namijenjena za korištenje djeci u invalidskim kolicima.
Projekat se realizuje uz sufinansiranje troškova od strane Turističke zajednice Tuzlanskog kantona kroz javni poziv iz februara 2020. godine za programe podizanja kvalitete turističke ponude Tuzlanskog kantona. Domaća firma ”IstraCom” d.o.o. iz Sanskog Mosta je proizvođač i instalater ljuljačke, kojoj se zahvaljujemo na brzo i profesionalno urađenom poslu.
Postavka sprava, koje su prilagođene i namijenjene za korištenje djeci u invalidskim kolicima u dječijem parku ”Slana banja”, osiguraće socijalnu osjetljivost i inkluziju djece sa invaliditetom. Djeca u invalidskim kolicima sada imaju ljuljačku koja je njima prilagođena, te mogu da uživaju u zabavi zajedno sa svojim vršnjacima.
U skladu sa dosadašnjom praksom, djeca sa invaliditetom sa svojim roditeljima ili starateljima, imaju slobodan ulaz.
U ovo vrijeme pandemije Corona virusa, boravak u našem dječijem parku doprinosi boljem zdravstvenom stanju djece jer je park na otvorenom i u prelijepom ambijentu parka prirode Slana banja koji je okruženom šumom, te predstavlja jednu od preventivnih mjera borbe protiv Corona virusa.
Dječiji zabavni park ”Slana banja” otvoren je 2009. godine. Park je moderan i lijepo uređen i predstavlja omiljeno mjesto za boravak i zabavu djece. Uz sve ovo, park je 24 sata čuvan i redovno se uređuje i održava. U ovom zabavištu, površine cca. 0,85ha, instalirane su razne sprave za zabavu – tobogani, ljuljačke, klackalice, kućice, dječiji zip line, dječiji zid za penjanje, drveni brod, te niz drugih sprava za igru.
Ponedeljak 19.10.2020. godine
JKP Pannonica d.o.o
* video prilog sa zahvalnošću preuzet od RTV 7 Tuzla