Hokejaški vikend na Klizalištu Panonika

Klizalište Panonika će u subotu 19.12.2015. godine ponovo ugostiti hokejaše iz Sarajeva. Ovaj puta radi se o ligaškoj utakmici u okviru BHL KIDS lige. Nastupit će dvije uzrasne kategorije U8 i U10, a timovi koji če se takmičiti su ”Vukovi” i ”Ajkule”.
Zbog kasnog početka klizačke sezone u olimpijskoj dovorani Zetra u Sarajevu, mladi sarajevski hokejaši će svoje prve ovosezonske ligaške utakmice odnosno prvo kolo BHL KIDS lige odigrati upravo u gradu Tuzla na Klizalištu Panonika.
Prva utakmica počinje u 12:00 sati.
U svakoj ekipi nastupit će 3 igrača + golman.

Pozivamo sve naše sugrađane, a pogotovo klince da posjete Klizalište Panonika u subotu 19.12.2015. godine od 12:00 sati i daju podršku mladim hokejašima i pokažu navijačko i sportsko srce Tuzle.

Ovim putem obavještavamo sve klizače da će Klizalište Panonika biti zatvoreno za klizače u periodu od 11:30 do 14:00 sati. Zadnja prodaja ulaznica za klizanje prije početka utakmice će biti u 10:30 sati. Nakon završetak utakmica, od 14:00 sati, Klizalište Panonika ponovo otvara svoja vrata za sve naše klizače. Unaprijed se zahvaljujemo na razumijevanju.

BHL KIDS je razvojni program, osmišljen i iniciran od strane HK „Stari grad“ – Vukovi Sarajevo, koji bi trebao da promijeni i na jedan kvalitetniji način ubrza razvoj hokeja na ledu u Bosni i Hercegovini.
Glavni cilj programa BHL KIDS je da postane osnovni faktor, pokretač mobilizacije najmlađih kategorija (djevojčica i dječaka) u organiziran sistem hokeja na ledu u Bosni i Hercegovini.
Osnovne (core) aktivnosti programa i razvoj planirani su kroz razvoj:
• škole klizanja i škole hokeja,
• organizacije dječije hokej lige (BHL Kids liga) i
• organizacije turnira na regionalnom nivou (Happy Hockey Days)
U okviru BHL KIDS-a je već organizirana takmičarska liga BHL KIDS HOKEJ LIGA ZA DJECU timova: Vukovi, Medvjedi, Divlje mačke i Ajkule, gdje su djeca podijeljena u grupe prema uzrastu te su tako formirani timovi U8 (djeca uzrasta do 8 godina) i U10 (djeca uzrasta do 10 godina).

Više o projektu BHL KIDS pročitajte na njihovoj web stranici: http://bhlkids.org/

BHLKids-svi BKLKIDSvukajk bhlkids