Održan III Sajam mladih poduzetnica 28.8.2016.

U sklopu projekta: „Iskoristi svoje kompetencije i (samo)zaposli se!”, Centar za edukaciju i obrazovanje Tuzla, u nedjelju 28.08.2016. godine, organizovao je III Sajam mladih poduzetnica. Sajam je održan na kompleksu Panonskih jezera u Tuzli, a svoje radove, izlagale su uspješne mlade poduzetnice, koje su identifikovale svoje kompetencije putem „Pasoša kompetencija“, pohađale poslovnu edukaciju, te razvile svoje poslovne ideje. Tokom Sajma, posjetitelji su imali priliku pogledati radove mladih poduzetnica, koje se bave izradom nakita, tradicionalnim tkanjem i proizvodnjom prirodne kozmetike

„Organizacija Sajma mladih poduzetnica, polako prelazi u tradiciju. Ovo je već treći put kako organizujemo prezentaciju rada i djelovanja korisnika naših edukacija i usluga. Ovim projektom, Centar za edukaciju i obrazovanje nastavlja aktivnosti aktivnog zalaganja za razvoj poduzetništva, zapošljavanja i samozapošljavanja, te mladim  pruža praktičnu pomoć u realizaciji njihovih poslovnih ideja, kao i promociji njihovih biznisa. Svjesni smo da je teško razviti vlastiti poslovni poduhvat, te i na ovaj način želimo pomoći mladim osobama koji razvijaju svoje biznise. Cilj nam je zaokružiti ciklus sa našim korisnicima – od identifikacije poduzetničkih kompetencija, poslovne edukacije, pomoći pri izradi poslovnog plana, realizacije poslovnog poduhvata, do promocije njihovih biznisa“ – istakao je Almir Paočić, direktor Centra za edukaciju i obrazovanje Tuzla.

Učesnice su naglasile da im je učešće na Sajmu pomoglo u promociji njihovih proizvoda i usluga, te posebno istakle odličnu organizaciju Sajma.

Projekat „Iskoristi svoje kompetencije i (samo)zaposli se!”, realizovat će se do kraja godine, a o narednim aktivnostima, javnost će biti blagovremeno obavještena putem medija i portala www.ceo.ba. Projekat sufinansira Grad Tuzla.

* sa zahvalnošću preuzeto sa www.ceo.ba

sajam3_2016-2

Panonika.ba