”Panonika Sport Fest-Tuzla 2012” i ”Dan Male Raje” -12.05.2012.

fitness

umjetna travaPotrebu za obilježavanjem ovog dana ukazali su podaci Svjetske zdravstvene organizacije, gde se navodi da je fizička neaktivnost jedan od glavnih faktora rizika koji doprinose velikoj smrtnosti i oboljevanju od masovnih nezaraznih bolesti. Svake godine najmanje 1,9 miliona ljudi širom svijeta umire od posljedica fizičke neaktivnosti. Najmanje 30 minuta redovne fizičke aktivnosti umjerenog intenziteta, 5 puta sedmično, smanjuje rizik od brojnih hroničnih bolesti. Pretpostavka je da će se širom svijeta do 2015.g. povećati procenat smrtnosti za 17% zbog fizičke neaktivnosti, tj.nastanka brojnih hroničnih bolesti.

Da bi to spriječili naš zajednički zadatak je da teoretski i praktično utičemo na krosgrađanstvo da promijeni svoj dosadašnji način života, tj.da svoju neaktivnost promijene u aktivno stanje života.

odbojka na pijeskuPozivamo sve sportske klubove, sportska udruženja i saveze da iskoristite ovaj dan i svoje aktivnosti približite i prezentirate velikom broju građana.

Ukoliko ste zainteresovani, molimo vas da nam se do četvrtka 10.05.2012. god. javite na broj telefona 035/246-711 radnim danima od 9-15 sati ili email: panonica@bih.net.ba kako bi zajednički dogovorili sve aktivnosti vezano za ovaj dan. Sve informacije o ovom događaju bit će dostupne i na našoj web stranici www.panonika.ba.

U nadi da ćete prepoznati prednosti i dati vašu podršku ”Panonika Sport Fest-u-Tuzla 2012” iskreno se nadamo našoj saradnji.

 

          skola plivanja    kosarka        fudbal na pijesku    mamutski šah

Panonika.ba