PERTIBREJKERSI NA PANONICI /17.7.2022.

PARTIBREJKERS su u Tuzli na Panonici u NEDELJU 17.jula 2022.godine.
Ulaznice u predprodaji 10 KM, na dan koncerta 15 KM.
Prodaja ulaznica od ponedeljka na blagajnama sve tri ulazne kapije Panonike (od 08h. do 20 h.)
Powered by CARLSBERG
PARTIBREJKERS ove godine slave 40. rođendan. Toliko godina rada na regionalnoj rock sceni zaslužuje malu retrospektivu, da se oni stariji prisjete, a oni mlađi upoznaju sa životopisom ovog benda. Osnovani 1982. u Beogradu, prvi album objavljuju 1985. za zagrebački Jugoton. Od Jugotona začudo ne dobivaju podršku za izdavanje “dvojke”, premda su se na tom albumu našle neupitno jake stvari poput “Prsten” i “Mesečeva kći”. Stoga prelaze u beogradski Jugodisk za koji izdaju sljedeća 2 albuma (“II” iz 1988. i “III” 1989.). Antiratni sentiment odražavao se i u ključnim pjesmama sa albuma “Kiselo i slatko” iz 1994., dok je sljedeći album “Ledeno doba” već i samim naslovom odražavao realnost života pod režimskom represijom i embargom svjetske zajednice. I novomilenijski trolist albuma (“Gramzivost i pohlepa” iz 2002., “Sloboda ili ništa” iz 2007. i “Sirotinjsko carstvo”) opet je bio zvučna kulisa života u postmiloševićevskoj stvarnosti korumpiranog balkan-kapitalizma.
Zoran Kostić Cane pojam je karizme pa se ni ne treba pretjerano truditi i pokušavati zaokupiti pozornost jer čim stupi na scenu jednostavno krade svu pozornost. Tu i tamo dobaci koju rečenicu, napravi neki pokret ili namigne, ali on, kao i ostatak benda, prvenstveno komunicira kroz glazbu i to mu najbolje ide. Kompletan je sastav (Nebojša Antonijević, Vladislav Rac i Dejan Utvar) izuzetno uigran i praši na gitarama i bubnjevima taj njihov garage rock kojemu ne trebaju popratni efekti i dodaci. Hoću da znam, Kreni prema meni, 1000 godina i ostali klasici zvuče jednako dobro danas (ako ne i bolje) kao i na originalnim snimkama koje datiraju u osamdesete/devedesete godine prošloga stoljeća.
No daleko od toga da su Partibrejkersi zainteresirani samo za socijalnu angažiranost ili da funkcioniraju isključivo kao ogledalo svijeta oko sebe. Ima tu i dosta misticizma i romantike.
Koncerti Partibrejkersa su uglavnom jednačina bez nepoznanica: čvrst i stamen nastup prekaljenih instrumentalista, repertoar koji se uglavnom ne mijenja, manje-više ista publika koja odrasta s njima te ih prati na nastupima u posljednjih 36 godina (band je, doduše, nastao prije 40 godina, ali su se raspali u prvoj postavi i nanovo okupili 1986.) i gotovo religijski zanos prilikom izvedbe ključnih pjesama.
VIDIMO SE U NEDELJU 17.JULA U MAGIČNOM KONCERTNOM PROSTORU PANONIKE- VRTIĆ