Ponuda za sportski dan/izlet na kompleks slanih Panonskih jezera u Tuzli

Poštovani prijatelji,

održavanje sportskog dana, izleta ili nastave na otvorenom prostoru i čistom zraku u prelijepom ambijentu Slane banje i Panonskih jezera velike su prednosti za psihofizički razvoj djece u odnosu na zatvorene i zagušljive prostore sportskih dvorana i učionica, te se nadamo se da će Vam to biti jedan od razloga da iskoristite prednosti naše ponude.

U našoj ponudi Vas očekuje sljedeće:

Ugostiteljstvo:

  • restoran ”Panonski Lovac” na trećem Panonskom jezeru sa bogatom gastro ponudom i prelijepim enterijerom, te dvije ljetne bašte.
  • ljetna bašta i grill na prvom Panonskom jezeru sa oko 250 mjesta i pogledom na Panonska jezera i grad Tuzlu sa ponudom: sokovi, kafa, čaj, sladoled, čevapi, sendviči, hot-dog itd.

Sportsko-rekerativni tereni u krugu kompleksa:

  • odbojka/fudbal na pijesku (2 terena),
  • otvoreni fitness centar sa 30 profesionalnih sprava na 3 lokacije,
  • kros staze oko jezera pogodne za trčanje/jogging/kros,
  • asfaltirane površine, pogodne za vožnju bicikla, rolanje, itd.
  • mamutski šah,
  • dječiji zabavni park.

Cjenovnik ponude po osobi (van ljetne sezone kupanja SEPTEMBAR-MAJ):

 

BROJ PONUDE SADRŽAJ PONUDE CIJENA
1. mala porcija čevapa/hamburger + sok 0,2 dcl + ulaznica na jezero sa obilaskom Arheološkog Parka i Geološke postavke. Korištenje sportskih terena gratis. 6 KM
2. sendvič (pileći parizer, namaz, salata) + sok 0,2 dcl + ulaznica na jezero sa obilaskom Arheološkog Parka i Geološke postavke. Korištenje sportskih terena gratis. 4,5 KM
3. samo ulaznica na jezero sa obilaskom Arheološkog Parka i Geološke postavke. Korištenje sportskih terena gratis. 2 KM

Ukoliko želite varijantu ponude 1. ili 2. molimo vas da nas o tome obavijestite najkasnije 2 dana ranije, dok za ponudu 3. najkasnije jedan dan ranije izvršite najavu vašeg dolaska!

 

BILO KOJU VARIJANTU DA ODABERETE, STOJIMO VAM NA USLUZI OKO DETALJNIJIH DOGOVORA.

Dječiji zabavni park ”Slana Banja” se nalazi uz samo Panonsko jezero, i pruža zabavu za djecu od 3 do 14 godina. U ovom neobičnom zabavištu, koje ima oko kilometar asfaltnih staza, instalirane su razne sprave za zabavu – tobogani, ljuljaške, klackalice, trampoline, kućice za igru i ”gusarski brod”, te niz drugih sprava za igru. Iz sigurnosnih razloga, oko sprava su podloge od tartan gume i piljevine za ublažavanje eventualnih padova, ali i klupe za odmor roditelja/nastavnika. Ulazak u Dječiji zabavni park se naplaćuje 1 KM/dijete, roditelji/staratelj/nastavnik ne plaća.

U sklopu Panonskog jezera su Arheološki park-“Sojeničko-Neolitsko naselje” i muzej ”Geološka postavka Pannonica” koji oslikavaju istorijski period grada Tuzle prije 5 hiljada godina i spektakularnu geološku prošlost tuzlanskog područja. Sojeničko naselje i Geološka postavka Pannonica predstavljaju kulturno-istorijsko naseljeđe grada Tuzle te kao takvo može izvrsno poslužiti u obrazovno-edukativne svrhe. Geološka postavka na multimedijalni način predstavlja spektakularnu geološku prošlost tuzlanskog kraja kroz pronađene fosilne ostatke morskih školjki i postavku raznih minerala i stijena.

Na jezeru postoji nekoliko sanitarnih čvorova koji se redovno održavaju, uz svakodnevnu hemijsko-higijensku kontrolu. Samo jezero je ograđeno i odvojeno od saobraćajnica tako da možete imati potpunu kontrolu nad Vašim učenicima.

U samom gradu Tuzli su i muzejsko-turistički kompleks Soni trg, Trg Slobode, Tuzlanska kapija, stare gradske džamije kao što su Šarena ili Atik, Turalibegova sa turbetom, Čaršijska sa gradskom česmom, Džindička džamija…itd, zatim obilazak Srpske pravoslavne crkve i Vladikinog dvora, Franjevačkog samostana i župe sv. Petra i Pavla, Muzeja sjeveroistočne Bosne, veoma interesantan je i obilazak gradskog korzoa/šetališta, biološke zbirke, spomenika slikaru Ismetu Mujezinoviću i piscu Meši Selimoviću, poznatog tuzlanskog “mosta s kipovima”, spomenika “Suza” jevrejima deportovanim u njemačke logore, itd… Obilazak navedenih turističkih lokacija se realizuje u saradnji i dogovoru sa turističkim vodičima u gradu ili u sopstvenom aranžmanu šetnjom kroz grad Tuzlu s obzirom da se sve spomenute lokacije nalaze u centru grada.

Više o nama možete pronaći na našoj web stranici www.panonika.ba i facebook stranici pod imenom ”Panonika Tuzla BiH”.

Nadamo se Vašem dolasku te Vam želimo prijatnu dobrodošlicu, ugodan boravak i dobar provod na Panonskim jezerima i u gradu Tuzli.

UPRAVA JKP ”Pannonica” d.o.o.-Tuzla