Saopštenje za kraj sezone!

Poštovani gosti Panonike !
Obzirom na vremensku prognozu sa naglim vremenskim promjenama za predstojeći vikend, niske jutarnje i dnevne temperature, odlukom Uprave JKP Pannonica doo Tuzla, kompleks slanih jezera Panonika će u petak 25.septembra 2020. godine zvanicno završiti ovogodišnju ljetnu sezonu. Kompleks Panonskih jezera je od subote 26.09.2020. godine otvoren svaki dan za slobodan ulaz, šetnje i rekreaciju u periodu 07h-19 h, ali ne i za kupanje, obzirom da će biti završeno održavanje i filtriranje jezerske vode u punim kapacitetima. Radno vrijeme dječijeg zabavnog parka „Vrtić“ je od 10h-18 h sa ulazom na Istočnu kapiju kompleksa sa parkinga kod benzinske stanice INA.
Ovogodišnje ljetna sezona je realizovana u teškim uslovima primjene svih mjera protiv širenja virusa Covid19, kao što su smanjenje kapaciteta prijema gostiju kompleksa za 60%, osiguranje provođenja mjere sigurnosnog razmaka sa redarskom službom, neprekidna dezinfekcija hlorom slane vode i stalne dnevne dezinfekcije jezerskih plaža, plažnog i ugostiteljskog mobilijara. Sav naš rad je bio usmjeren na želju da se dolaskom na Panoniku, nakon dužeg vremena provedenog u karantinu tokom prvog talasa pandemije virusa Covid19, gosti sigurno i ugodno osjećaju, da se riješe stresova u slanoj ljekovitoj toploj vodi i da se odmore uz primjenu svih preventivnih mjera koje su obezbijeđene na kompleksu Panonskih jezera. Isto tako, naš glavni cilj je bio da sačuvamo našu djelatnost za budući rad, zadržavanje postojećih radnih mjesta i zapošljavanje značajnog broja sezonskih radnika, zadržavanje svih visokih standarda boravka naših gostiju na kompleksu slanih jezera i brenda grada Tuzle kao jednog od najznačajnijih turističkih odredišta BiH.
JKP Pannonica doo Tuzla se zahvaljuje svim svojim gostima, građanima Tuzle i gostima koji su i ove ljetne sezone u značajnom broju posjetili naš grad i kompleks Panonskih jezera dolazeći iz cijele BiH ali i susjednih zemalja (Srbija, Hrvatska), dajući nam na taj način vjeru u budućnost daljeg razvoja turizma kao značajne privredne grane u razvoju grada Tuzla, TK i BiH.
Pozivamo građane da dio svog slobodnog vrijeme provedu i ove jeseni u šetnji i rekreaciji velikom gradskom pješačkom zonom grada Tuzla čiji je sastavni dio i kompleks Panonskih jezera sa svojim stazama projekta „Panonika-Zdravo srce Tuzle“.
p.s. Ovako nas vide gosti iz Srbije/Ruma koji su nas posjetili u avgustu, semberske novine – “Nije voda slana samo u Neumu”
Veliko hvala g. Belatić R.Dušanu.

Panonika.ba