Škola osnova klizanja obučila 250 novih klizača u sezoni 2019/2020

Šesta i posljednja sedmica/grupa Škole osnova klizanja u klizačkoj sezoni 2019/2020 iz Predškolske ustanove Aladin Tuzla, njih ukupno 36, naučila su klizati pravilno, bez držanja za ogradu, sa rukama na leđima, u parovima…

Bravo mali hrabri klizači !!!

Kroz šest sedmica i 24 dana intezivne obuke, ukupno 251 najmlađih je uspješno završilo Školu osnova klizanja 2019/2020. Škola osnova klizanja je organizovana tokom decembra 2019 godine i januarskog zimskog školskog raspusta 2020 godine, a veliki broj obučenih klizačica i klizača govori o zainteresovanosti za klizački sport i ovaj vid zimske rekreacije u našem gradu.

U školi osnova klizanja učestvovali su naši sugrađani, te obdaništa ”Aladin” i ”Naše Dijete” iz Tuzle.

U proteklih 14. sezona obučili smo preko 3.800 djece koja sada samostalno i bezbijedno kližu, što je uveliko dovelo do popularizacije klizačkog sporta i rekreacije u našem gradu kao i do zabavnijeg i zdravijeg života naših najmlađih sugrađana u zimskom periodu.

Zahvaljujemo se svim učesnicima Škole osnova klizanja koja se održavala na Klizalištu Panonika, a naročito našim vrijednim instruktorima Amni, Ivoru, Alenu i Muhamedu.

JKP ”Pannonica” i Klizalište Panonika uspješno su nastavili razvoj klizačkog sporta i zimske rekreacije u našem gradu i regiji kao jedine organizovane zimske zabave, sporta i rekreacije, ali i zimske turističke ponude našeg grada tokom skoro cijele zime.