Panonika MTB Kup 2020 otkazan

Poštovani biciklisti, obavještavamo vas nažalost da se Panonika MTB Kup planiran za 17.05.2020. godine odgađa za neka nadamo se bolja vremena.

Svjetska biciklistička federacija (UCI) zabranila je sva takmičenja do 1. juna.

„S obzirom na ozbiljnost zdravstvene situacije u cijelom svijetu, u sjedištu UCI-a su jednoglasno odlučili produžiti obustavu biciklističkih takmičenja do 1. juna 2020., sa mogućnošću produženja do daljnjeg“, stoji u priopćenju.

„UCI je također odlučio da će se ovo produženje primijeniti na sve biciklističke discipline i sve kategorije vozača. UCI u svojoj ulozi upravljačkog tijela našeg sporta, radi na okviru za budući UCI međunarodni kalendar utrka, na osnovu razmjene sa zainteresiranim stranama i dajući prednost Grand utrkama i biciklističkim monumentima.

Vrijedi dodati i to da UCI ne isključuje mogućnost produžavanja kraja sezone, ovisno o datumu kada se utrkivanje nastavi, ali kako stoje stavri ko to zna.”

UCI saopštenje možete pročitati u priloženom linku: The UCI prolongs the suspension of cycling events until 1 June 2020 and continues consultations for the reorganisation of the UCI International Road Calendar!

Podjsećanje kako je bilo na prošlogodišnjem Panonika MTB Kupu pogledajte u priloženom linku: Održan 6. ”PANONIKA MTB KUP 2019”