Susret gradonačelnika Imamovića i ambasadora Kraljevine Holandije, Nj.E. Raeinout Vosa

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović i ambasador Kraljevine Holandije u Bosni i Hercegovini, NJ.E. Raeinout Vos, susreli su se, u četvrtak, 19.7.2018. u Gradskoj upravi Tuzla.

S obzirom da je ambasadoru Vosu ovo prva posjeta Tuzli, gradonačelnik mu je poželio dobrodošlicu, te predstavio grad, neke od najvažnijih projekata koji su uticali na preokret u njegovom razvoju, kao i poteškoće sa kojima se gradska uprava suočava u ostvarivanju najvažnijeg razvojnog cilja, a to je učiniti kvalitet života građana boljim.

„Svi naši projekti su usmjereni ka boljem i ugodnijem životu građana, od rješavanja problema vodosnabdijevanja, preko stabilnosti komunalnih preduzeća u cilju kvalitetnijeg pružanju usluga građanima, do jednog od najznačajnijih preokreta u razvoju grada, izgradnje kompleksa Panonskih jezera“, rekao je, između ostalog, gradonačelnik, te naglasio da su gotovo sve aktivnosti usmjerene ka stvaranju privlačne klime za investicije, u cilju očuvanja postojećih i stvaranja novih radnih mjesta.

Ambasador Vos se zahvalio na riječima dobrodošlice, rekavši da mu je drago što je u Tuzli, gradu u kojem se osjeti više optimizma nego u drugim gradovima u Bosni i Hercegovini, te da je pod snažnim dojmom onoga što je čuo o razvoju Tuzle i zalaganju rukovodstva Grada za građane i bolji i ugodniji život svih građana  Na sastanku je bilo riječi i o brojnim građanima porijeklom iz BiH, koji žive u Holandiji.

„U Holandiji živi između 30 i 40 hiljada građana porijeklom iz Bosne i Hercegovine i mi ih  poznajemo kao vrijedne i poduzetne ljude, brzo se integriraju u društvo i vrijedno rade i uče, smatramo ih najboljim imigrantima koje smo ikada imali. I oni, također, predstavljaju ogroman potencijal i za razvoj BiH“, istakao je ambasador, dodavši da je: “Tuzla sjajan primjer da se pokaže koliko potencijala za razvoj i za uspjeh ima u Bosni i Hercegovini.“

Nakon susreta u Gradskoj upravi, ambasador Vos i gradonačelnik Imamović posjetili su historijski centar grada, kao i kompleks Panonskih jezera.

IMG_3458

*tekst preuzet sa www.tuzla.ba

Panonika.ba