U subotu 7. juna 2014. godine zvanično počinje ljetna sezona kupanja

Nevrijeme i poplava sva tri filterska postrojenja, infrastrukturnih objekata i dijela plaže prvog jezera, nanijele su velike štete kompleksu Panonskih jezera u Tuzli sredinom maja mjeseca. Izvanrednim naporima uposlenih JKP Pannonica doo Tuzla, u proteklih 18 dana je izvršena sanacija i rekonstrukcija filterskih postrojenja prva dva jezera, ponovno punjenje tehnološkom vodom i slanicom i filtriranje vode. U proteklom periodu je izvršena dezinfekcija svih plaža, prostora oko plaža kao osnovni uslov sanitarne ispravnosti objekata a danas je od strane Zavoda za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona dobijen Izvještaj o rezultatima ispitivanja vode (fizičko hemijska i bakteriološka analiza) u prva dva jezera. Svi rezultati u potpunosti zadovoljavaju kriterijume i uslove „Pravilnika o zdravstvenoj ispravnosti vode“ čime su zadovoljeni svi zakonski uslovi za otvaranje ovogodišnje ljetnje sezone na Panonskim jezerima.

Obzirom na povoljne vremenske prognoze, u subotu 7. juna 2014. godine zvanično počinje ljetna sezona i komercijalni rad kompleksa Panonskih jezera u Tuzli.

Manifestacija Svečanog otvaranje ljetnje sezone 2014. godine će se organizovati u subotu 21.juna 2014. godine u formi cjelodnevne zabave pod nazivom „Family Day“.

U petak 6. juna 2014. godine ulaz na Panoniku je slobodan i pozivamo građane da nas posjete i uživaju u oazi slanog okusa!

I ove godine, Panonika će zadržati i poboljšati dostignute visoke standarde ekološkog održavanja kompleksa, brige o sigurnosti gostiju, rekreacije, zabave i ugostiteljskih usluga.

Salinitet vode u oba jezera iznosi 30 gr./l, temperatura 22 stepeni celzija, a zvaničnim otvaranjem sezone kupanja na Panonici kreću u rad i sve službe nadzora i brige o zdravlju posjetilaca, redovne analize kvaliteta jezerske vode, dnevno-satno praćenje svih parametara vode i, zavisno od posjete, rad ugostiteljsko-prodajnih objekata i sportskih terena.

Radno vrijeme kompleksa Panonike u subotu 7. juna 2014. godine je od 09h. do 18h, s prodajom ulaznica do 17h.

Cijene usluga u segmentu naplate ulaza ostaju nepromijenjene u odnosu na predhodnu godinu (uključen PDV):

 DNEVNE ULAZNICE:

REDOVNA

3 KM

POVLAŠTENA (penzioneri / RVI / porodice šehida i poginulih boraca)

2 KM

DJEČIJA (do 7 godina)

1 KM

 

MJESEČNE ULAZNICE:

REDOVNA

40 KM

POVLAŠTENA (penzioneri / RVI / porodice šehida i poginulih boraca)

15 KM

DJEČIJA (do 7 godina)

15 KM

* naknada za izradu ulaznice 2 KM

 

SEZONSKE ULAZNICE:

REDOVNA

80 KM

POVLAŠTENA (penzioneri / RVI / porodice šehida i poginulih boraca)

40 KM

DJEČIJA (do 7 godina)

30 KM

* naknada za izradu ulaznice 2 KM

Kupovinom sezonskih i mjesečnih ulaznica se ostvaruju znatne uštede i pogodnosti prilikom ulaska i boravka na jezerima.

Posebna ponuda za sindikalne organizacije nudi pogodnosti za kupovinu sezonskih redovnih ulaznicapo vrlo povoljnim uslovima u smislu davanja rabata na broj kupljenih ulaznica što je posebna pogodnost za razna javna i privatna preduzećai u tom smislu, nudimo sljedeće cijene sezonskih ulaznica (po osobi):

75 KM, za 10-20 kupaca, ušteda 6,5%, + izrada kartice 2 KM

70 KM, za 21-40 kupaca, ušteda 12,5%,+ izrada kartice 2 KM

65 KM, preko 40 kupaca, ušteda 19%, + izrada kartice 2 KM

Sve dodatne informacije možete naći na našoj web stranici www.panonika.ba i facebook profilima Panonika Tuzla BiH’ ili Panonska Jezera.

Osvježite svoja čula i zdravlje, dođite na Panoniku- OAZU SLANOG OKUSA!!!

Panonika.ba