Uskoro na Panonskim jezerima: Novi kafić na vrhu slapova

Zamislite da imate mogućnost sjediti na vrhu slapova ispod suncobrana, piti sok od omiljenog voća i posmatrati kompletan kompleks Panonskih jezera. Zvuči divno, zar ne? Uskoro to nećete morati zamišljati. Naime, za samo 10-tak dana mali caffee bar pod nazivom „Fruit bar“ biće otvoren za sve posjetioce jezera u Tuzli, koji će moći uživati u prirodnim sokovima i izvanrednom pogledu, saznaje Tuzlanski.ba.
Međutim, to nije sve. Ove godine posjetioce na Pannonici, prepoznatljivoj po slanoj ljekovitoj vodi i brojnim drugim pogodnostima, očekuju i neke druge novine. Osim kafića na vrhu slapova, biće otvorena i ljetna bašta „Vrtić“. maid-porobic-panonika1
„Mi svake godine pokušavamo nešto novo ponuditi gostima. Ne mora to biti neki veliki infrastrukturni objekat jer nama je dovoljno da uradimo, recimo, rekonstrukciju prilaza jezerima, kao što smo uradili ove godine na prvom jezeru, nove stepenice za ulaz na jezera, novi zid sunčališta, kojeg naši gosti primijete. Na drugo jezero smo, recimo, stavili interesantni vodeni sadržaj, podvodni masažer, kao što imamo i na trećem. To je jedna lijepa novina za drugo jezero. Slapove smo, kao i svake godine, doveli u optimalno stanje, da gosti budu zadovoljni“, kazao je za Tuzlanski.ba direktor JKP „Pannonica“ Tuzla Majid Porobić.
Ono po čemu je Pannonica poznata su tri jezera u kojima je slana, čista, ljekovita voda, organizovanje službe spašavanja, otvoreni fitness centar, koji je godine premješten duž glavne saobraćajnice, tako da je malo pristupačniji gostima a i rezultati su već primjetni, kaže Porobić. Sprave su uglavnom stalno zauzete.
Pješački most koji se radi preko sjeverne saobraćajnice, osim što ima glavnu funkciju prelaza pješaka preko veoma frekventne saobraćajnice, imaće veliki uticaj i na Pannonicu.
panonska-jezera-juli-2016„Naslanja se na Pannonicu i na taj način centar grada je spojen sa Pannonicom. Mi ćemo tu imati i treću ulaznu kapiju, tako da će gosti moći direktno iz grada preko parka dolaziti na jezera. Naravno da će to nama na neki način rasteretiti i ostale dvije kapije u dane kada imamo preko 15.000 gostiju. Taj dio će biti koristan, ne samo tokom ljeta, nego i van ljetne sezone, odnosno u proljeće i jesen kada će Pannonica biti otvorena za šetnju, kao i svake godine, ali sada spojena sa centrom grada. U toku su i pripreme i projekta zdravog života koji će se realizovati u jesen na jezerima“, naglašava Porobić.
park-pannonica-most-8park-pannonica-most-7park-pannonica-most-6
Sezona je počela i prije zvaničnog otvaranja 1. juna, zapravo radilo se nekoliko dana i u maju, ali rezultati nisu baš povoljni. „Nažalost zadnjih dana smo zaista imali loše vrijeme, mi to pratimo i nije bio ovakav juni u zadnjih 10-tak godina sigurno. Pannonicu je posjetilo 27.000 gostiju, što je za nas loša realizacija u junu, ali nadamo se da će možda već ove sedmice krenuti one gužve na koje smo navikli“, podsjeća direktor Pannonice. Plan za juni je bio 70.000 prodatih ulaznica, što znači da nije ostvareno ni 50 posto od planiranih ulaznica, a osnovni razlog je nepovoljno vrijeme.
Cijene ulaznica su ostale nepromijenjene, a za pojedine kategorije stanovništva i dalje su na snazi popusti. Znači, cjelodnevna kata iznosi 3,5 KM, panonika6za povlaštene kategorije (penzioneri, osobe s invaliditetom, porodice šehida…) 2,5 KM, a djeca od dvije do sedam godina starosti plaćaju 1,5 KM. I ove godine građani imaju mogućnost kupiti popodnevnu kartu koja je jeftinija.
Kada je riječ o sezonskim, sedmičnim, mjesečnim ulaznicama, sindikalnim organizacijama raznih preduzeća, ustanova, bio je omogućen i dodatni popust na broj prijavljenih ulaznica.
*sa zahvalnošću preuzeto sa www.tuzlanski.ba

Panonika.ba