Vježbajte u Street Workout Parku na trećem Panonskom jezeru

Stres je najveći neprijatelj sistema imuniteta čovjeka. Stres se liječi odmorom, boravkom na suncu i otvorenom prostoru, druženjem, u ovo vrijeme, na distanci, kupanjem u slanoj vodi ali na distanci, osmijesima, razgovorima i dobrom zabavom. Uz sve to jako su bitni redovno vježbanje i pravilna ishrana. Za redovno vježbanje Kompleks Panonskih jezera nudi plivanje u jezerima, te vježbanje na street workout spravama koje se nalaze na trećem Panonskom jezeru.

Street workout je jednostavan sport i odličan je za početnike koji tek trebaju osnažiti svoje tijelo, ali i za dugogodišnje sportaše koji mogu izvesti sve vježbe.

To je specifičan način treniranja u kojemu se kao opterećenje koristi vlastita masa tijela pri čemu se prkosi samoj gravitaciji. Sa takvim načinom treniranja možemo postići iznimno visoku razinu fleksibilnosti, motoričkih sposobnosti poput snage, izdržljivosti i dr. te razviti veću mišićnu masu.

Street workout trening je prilagodljiv svima, a najbolje je što sami odabirete kakve vježbe želite raditi i koji dio tijela jačati. Ako imate slabu fizičku spremu, ovo je odličan način da steknete naviku treniranja i dođete do što bolje izvedbe i tehnike.

Neke od vježbi koje se najviše prakticiraju su i osnovne vježbe s kojima se i kreće, a za koje ste sigurno već čuli mnogo puta su:

  • sklekovi (koji pogađaju prsne mišiće i triceps najviše),
  • zgibovi (u kojima najviše rade leđni mišići i biceps),
  • čučnjevi (za mišiće nogu),
  • trbušnjaci (mišići trbuha),
  • leđnjaci (za mišiće leđa i to više donjih),
  • propadanja (jedna od najučinkovitijih vježbi za razvijanje prsnih mišića i tricepsa) itd.

#panonika

#tuzla

#streetworkout

#bosnaihercegovina

#plažausredgrada

Panonika.ba