Završena dvanaesta sezona klizanja

U ponedeljak 04. februara 2019. godine, nakon 72 dana neprekidnog rada, završava se rad gradskog Klizališta “Panonika” u kompleksu slanih jezera Panonika, koje je i ove dvanaeste klizačke sezone bilo jedina organizovana zimska  ponuda rekreacije i sporta u našem gradu. Visoki troškovi održavanja ledene ploče, ostalih infrastrukturnih objekta klizališta i znatno smanjeni prihodi, opredijelili su Upravu JKP Pannonica doo Tuzla da privodi kraju rad klizališta  zimske sezone 2018/2019 godine.

Protekla zimska sezona je bila uspješna sa posjetom od 18.500  klizačica i klizača, a 100 najmlađih je uspješno završilo Školu osnova klizanja organizovanu tokom zimskog raspusta. Od početka rada Klizališta 2006. godine pa do sada obučeno je preko 3500 klizačica i klizača što je doprinjelo popularizaciji klizačkog sporta.

Pored Škole osnova klizanja, organizovan je značajan broj zabavnih događaja koji su upotpunili dobru zabavu i rekreaciju na ledu (Svečano otvaranje 12. sezone klizanja – Čarolija na ledu, Maskenbal na ledu, Ice Disco, te velika nagradna igra Ice Selfie… itd.).

Hvala svima na posjeti i podršci našem projektu, a vidimo se na još ljepšoj Panonici naredne zime-klizačka sezona 2019/2020 godine!