Svečano otvorena 11. klizačka sezona 2017/2018 i gradsko Klizalište Panonika

U subotu 25.novembra 2017. godine u organizaciji JKP ‘’Pannonica’’ doo Tuzla i u direktnom TV prenosu RTV 7,  svečano je otvorena 11. klizačka sezona na gradskom Klizalištu Panonika u centru Tuzle na Trgu Slobode.

Pored velikog broja prisutnih gledalaca na Klizalištu, zahvaljujući direktnom TV prenosu RTV 7, i veliki broj gledalaca ispred tv ekrana je pratio ovogodišnje otvaranje klizačke sezone. Ponosni smo na to da je ove godine partner Klizališta Panonika za zimsku sezonu 2017/2018 je renomirana svjetska kompanija Coca-Cola.

Klizalište u Tuzli je jedini vid zimske zdrave zabave kako za najmlađe tako i za starije ljubitelje zanimacije na ledenoj podlozi. Klizalište je ove godine povećano za 100m2, tako da sada imamo plohu za klizanje u iznosu od čak 550m2. Ovime je znatno povećan kapacitet klizača, ali i prostor za klizanje tako da će se svi klizači osjećati komotnije na ledu. Klizalište je i ove godine natkriveno što doprinosi atraktivnosti ovog prostora, ali i omogučava svakodnevno klizanje bez obzira na vremenske prilike.

Program svečanog otvaranja jedanaeste zimske sezone klizanja 2017/2018 započeo je uz intorniranje himne Bosne i Hercegocine povodom 25. Novembra Dana državnosti BiH.  Prvi na led su izašli naši dragi gosti mladi hokejaši iz Sarajeva. Hokejaški klub ”Vukovi” i hokejaški klub ”Medvjedi” odigrali su zanimljivu i do kraja borbenu utakmicu. Zasluženu, ali i izuzetno tijesnu pobjedu na kraju odnijeli su ”Vukovi” rezultatom 4:3. Nakon hokejaške utakmice voditelj programa je upoznao naše posjetitelje sa iznimno bogatim programom zabavnih aktivnosti koji je predviđen za zimsku sezonu klizanja 2017/2018. Posjetiteljima koji su dali tačne odgovore na nagradna pitanja dodijeljenje su nagrade našeg partnera Coca-Cola i vaučeri za klizanje. Našim posjetiocima predstavljenji su domaćini klizališta, Amna i Senad, koji će svima onima koji prvi put staju na led pomoći sa svojim savjetima. Ono što je i jedna od novina je disko na klizaljkama, čiju realizaciju omogućava novo postavljena rasvjeta i koja će se organizovati u većenjim satima rada Klizališta. Po završetku oficijelnog dijela programa Klizalište je zvanično otvoreno i uz zvuke disko muzike prvi klizači u sezoni 2017/2018 su zaklizali na tuzlanskom ledu. Kroz program svečanog otvaranja vodio nas je naš voditelj Samir Delibegović.

U prostoru Klizališta nalazi se i zimska kučica sa ponudom toplih napitaka i raznih varijanti ukusnih palačinaka, te pomfrita. U kombinaciji sa Coca-Colom, pomfrit i palaćinci su svakako još ukusniji zalogaj.

Radno vrijeme Klizalište Panonika / Tuzla je svaki dan od 10:00-22:15 sata, s tim da je zadnja prodaja karata u 21:00 sata.

Cijene klizanja su ostale nepromijenjene u odnosu na prošlu sezonu i one su sljedeće:

CIJENE KLIZANJA ZA SEZONU 2017/2018:

RADNI DAN

  • 1h15 klizanja SA IZNAJMLJENIM KLIZALJKAMA – 3,5 KM
  • 1h15 klizanja SA VLASTITIM KLIZALJKAMA – 2,5 KM
  • 10 termina (1h15) SA IZNAJMLJENIM KLIZALJKAMA – 28 KM
  • 10 termina (1h15) SA VLASTITIM KLIZALJKAMA – 20 KM
  • Grupna, od 10 i više osoba (1h15) – 2,5 KM/po osobi

VIKEND (SUBOTA i NEDJELJA)

  • 1h15 klizanja SA IZNAJMLJENIM KLIZALJKAMA – 5,5 KM
  • 1h15 klizanja SA VLASTITIM KLIZALJKAMA – 3,5 KM

Slike sa otvaranja možete pogledati u foto galeriji klikom na priloženi link: Svečano otvorena 11. klizačka sezona 2017/2018 i gradsko Klizalište Panonika

Pratite nas na našoj FB stranici Panonika Tuzla BiH i Klizalište Panonika / Tuzla, te web stranici www.panonika.ba.

VIDIMO SE NA LEDENOJ PLOHI 🙂