Svečano otvorena nova ljetna turistička sezona 2019

Manifestacijom ”Panonika & Bingo Summer Day” koja je u subotu 22.06.2019. godine upriličena na kompleksu slanih Panonskih jezera u Tuzli svečano je otvoren početak Ljetne turističke sezone grada Tuzla i početak ljeta 2019. godine.  Osim manifestacije ”Panonika & Bingo Summer Day” lijepo sunčano vrijeme i neradni dan privukli su preko 3.500 posjetilaca na plaže Panonskih jezera.

Kompanija Bingo i Panonika sa svojim poslovnim partnerima, posjetiteljima Panonskih jezera predstavili su svoje proizvode uz brojna iznenađena, slobodnu degustaciju i nagradne igre sa vrijednim poklonima.

˝Velika je čast da smo već pet godina dio manifestacije svečanog otvaranja početka ljetne sezone na Pannonici˝, kazala je voditeljica službe marketinga kompanije Bingo Tuzla, Tatjana Paunoski.

Na prostoru između 1 i 2 jezera učestvovalo je skoro 30 raznih izlagača: Bingo, Vispak, Pivara Tuzla, Plantago Čajevi, BH Telecom, Dino Kafa, Podravka, Dukat, Meggle, Pak-Rampart, Kozmetika Afrodita, Violeta, Mingos Kafa, Kreis BiH, Plava Poliklinika, Pak Centar, Zlatiborac, Body Line, Otvorna Mreža, Madi, Orbico, NLB Banka, Ledo, te Turističke zajednice Grada Tuzla i Tuzlanskog kantona.

“Svečano obilježavamo početak sezone koju smo mi krenuli još sedmog juna. Temperatura vode je ugodnih 28 stepeni, a danas na Pannonici imamo više od 6.000 gostiju. Osoblje Pannonice spremno je za novu sezonu. Sve što nam treba je lijepo vrijeme. Tuzla ljeti postaje pravi mediteranski grad. Vidio sam na plaži turiste iz Bugarske, Mađarske, Holandije, regiona i cijele BiH. U 13 dana bilježimo preko 70.000 gostiju. Imamo dobar start sezone. Tuzla je zaista postala prepoznatljiv turistički brend. Mi ne idemo na rekorde, nama je bitan standard gostiju”, kazao je za TIP direktor JKP Pannonica d.o.o. Tuzla, Maid Porobić.

˝Imamo veliki broj posjetilaca koji su došli da se kupaju i uživaju u zabavnim sadržajima koji smo im priredili. Cilj nam je da svi koji dođu u Tuzlu da se lijepo i ugodno osjećaju. Panonska jezera je do sada posjetilo više od 4 miliona gostiju. Zahvaljujući viziji gradonačelnika Jasmina Imamovića i Gradske uprave Tuzla imamo Panonska jezera koja su postala nukleus razvoja turizma u našem gradu˝, kazao je za TIP direktor Turističke zajednice grada Tuzla, Edin Jahić.

Svečanost je od 20 sati nastavljena sa koncertom velike pop-rock zvijezde 80. i 90. godina – Zije Valentina na koncertnom prostoru ljetne bašte Vrtić na prvom jezeru Panonike, a ulaz je bio slobodan. Skoro 1000 gostiju uživalo je u bezvremenskim hitovima u prelijepoj ljetnoj noći uz mirise lipa i slanih jezera.

Slana jezera u Tuzli zahvaljujući lijepom i sučanom vremenu već su u ovom mjesecu privukla su skoro 70.000 posjetitelja iz čitave BiH ali i gostiju iz regiona koji stižu organizovano kako bi uživali u jedinim slanim jezerima u Evropi.

Ove godine na Panonskim jezerima posjetitelji će svaki dan moći uživati u brojnim kulturnim i umjetničkim sadržajima. Treba naglasiti da je Panonnica i domaćin Međunarodnog festivala ‘Kaleidoskop’ koji u ovaj grad dovodi mlade umjetnike iz cijeloga svijeta. Treba naglasiti da oko 12 posto gostiju koji dolaze na Panonska jezera su izvan BiH.

 

* video sa zahvalnošću preuzet od RTV 7 Tuzla

Panonika.ba