Svečano otvorena 10. klizačka sezona 2016/2017 i gradsko Klizalište Panonika

U petak 25.novembra 2016.g. u organizaciji JKP ‘’Pannonica’’ doo Tuzla i Grad-a Tuzla, svečano je otvorena 10. klizačka sezona i gradsko Klizalište Panonika na Trgu Slobode.  I ove godine sponzor Klizališta Panonika za zimsku sezonu 2016/2017 je renomirana tuzlanska kompanija ”Eko-život” d.o.o. . Klizalište Panonika / Tuzla se nalazi u centru Tuzle na Trgu Slobode.

Klizalište u Tuzli je jedini vid zimske zdrave zabave kako za najmlađe tako i za starije ljubitelje zanimacije na ledenoj podlozi. Treba istaći i da je naš grad prvi u Bosni i Hercegovini ove godine dobio ledenu plohu. Klizalište je i ove godine natkriveno što doprinosi atraktivnosti ovog prostora, ali i omogučava svakodnevno klizanje bez obzira na vremenske prilike.

Tim povodom na Klizalište Panonika / Tuzla, uz profi light show i voditelja Rusmira, su nastupili:

Mladi hokejaši iz Sarajeva hokejaški klub ”Vukovi”, odigravši egzibicionu hokejašku utakmicu pred mnogobrojnom publikom.

Plesni Studio Sandoval je nastupio sa grupom djevojčica koje su otplesale previdne numere i izmamile gromoglasan aplauz gledaoca.

Pobjednici prošlosezonskog Ice Fun Battle i Ice Fun Challenge izveli su svoje egzibicije na ledu koje su zaludile sve prisutne.

Veseli klovnovi Organizacije za djecu i mlade ”Osmijeh za osmijeh” su animirali prisutne gledaoce i zabavljali najmlađe posjetioce te klizačice i klizače.

Klizači koji su došli sa svojim maskama učestvali su u vrijednoj nagradnoj igri uz Zimski maskenbal sa snježnim klovnovima koji su najboljim maskama dodijelili kupone beplatnog klizanja.

Za odličan muzički ugođaj pobrinuo se tuzlasnki  DJ INCEPT.

U sklopu svečanog otvaranja predstavljen je i iznimno bogat program zabavnih aktivnosti predviđen za zimsku sezonu klizanja 2016/2017, kao što su Dječija nova godina, škola osnova klizanja, „Ice Battle“-igre bez granica, maskenbal ”Klizibal”, DJ disco, itd… .

Slike sa otvaranja možete pogledati u priloženom linku: Svečano otvaranje 10.sezone klizanja u Tuzli, 25.11.2016.

Radno vrijeme Klizalište Panonika / Tuzla je svaki dan od 10-22 sata, s tim da je zadnja prodaja karata u 20:45 sati.

Ove zime cijene usluga su povećane za 0,5 KM, ali sukladno tome povećana je i dužina klizanja na 1 sat i 15 minuta (prije 1 sat), te su uvedeni popusti.

CIJENE KLIZANJA ZA SEZONU 2016/2017:

RADNI DAN

  • 1h15 klizanja SA IZNAJMLJENIM KLIZALJKAMA______3,5 KM
  • 1h15 klizanja SA VLASTITIM KLIZALJKAMA_________2,5 KM
  • 10 klizanja (1h15) SA IZNAJMLJENIM KLIZALJKAMA__28 KM
  • 10 klizanja (1h15) SA VLASTITIM KLIZALJKAMA_____20 KM
  • Grupna, od 10 i više osoba (1h15)________________2,5 KM/po osobi

VIKEND (SUBOTA i NEDJELJA)

  • 1h15 klizanja SA IZNAJMLJENIM KLIZALJKAMA_____5,5 KM
  • 1h15 klizanja SA VLASTITIM KLIZALJKAMA________3,5 KM

Pratite nas na našoj FB stranici Panonika Tuzla BiH i Klizalište Panonika / Tuzla, te web stranici www.panonika.ba.

VIDIMO SE NA LEDENOJ PLOHI :)

* video prilog preuzet sa zahvalnošću od RTV 7 Tuzla